VEJCE V RAJČATECH
SUROVINY
rajčata 8
sůl špetka
pepř špetka
olej olivový 3 lžíce
bazalka hrst
vejce 8
cibulka jarní 2
POSTUP
Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu. Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou. Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.
Vložíme ji do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.
DOBA PŘÍPRAVY - 40 minut
POČET PORCÍ - 4
ORIENTAČNÍ CENA - 60 KČ