VEJCE V RAJČATECH

 

SUROVINY

rajčata 8

sůl špetka

pepř špetka

olej olivový 3 lžíce

bazalka hrst

vejce 8

cibulka jarní 2

 

POSTUP

Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu. Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou. Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.

Vložíme ji do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.

DOBA PŘÍPRAVY - 40  minut

POČET PORCÍ - 4

ORIENTAČNÍ CENA - 60 KČ