VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE ZELENINOU

 

SUROVINY

4 plátky vepřového masa

1 cuketa

100 g moravského uzeného

1 paprika

4 listy kapusty

4 plátky debrecínské pečeně

 

POSTUP

Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Stejně upravíme uzené maso. Vepřové plátky dobře opláchneme a naklepeme. Okořeníme ho podle chuti. Doprostřed plátku postupně klademe plátek kapusty, plátek debrecínky, nakrájenou papriku a cuketu a nakonec nudličky uzeného masa. Takto připravený plátek zatočíme a pevně ovážeme provázkem.Na pánev nalijeme olej a necháme ho rozehřát. Závitky zprudka opečeme, maso poté podlijeme trochou vody a dusíme, dokud není měkké (dají se i zapéct v troubě). Jako přílohu k vepřovým závitkům podáváme dušenou rýži a dozdobíme zeleninovou oblohou.

DOBA PŘÍPRAVY – 90 minut

POČET PORCÍ – 4

ORIENTAČNÍ CENA – 160 KČ