VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE ZELENINOU
SUROVINY
4 plátky vepřového masa
1 cuketa
100 g moravského uzeného
1 paprika
4 listy kapusty
4 plátky debrecínské pečeně
POSTUP
Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Stejně upravíme uzené maso. Vepřové plátky dobře opláchneme a naklepeme. Okořeníme ho podle chuti. Doprostřed plátku postupně klademe plátek kapusty, plátek debrecínky, nakrájenou papriku a cuketu a nakonec nudličky uzeného masa. Takto připravený plátek zatočíme a pevně ovážeme provázkem.Na pánev nalijeme olej a necháme ho rozehřát. Závitky zprudka opečeme, maso poté podlijeme trochou vody a dusíme, dokud není měkké (dají se i zapéct v troubě). Jako přílohu k vepřovým závitkům podáváme dušenou rýži a dozdobíme zeleninovou oblohou.
DOBA PŘÍPRAVY – 90 minut
POČET PORCÍ – 4
ORIENTAČNÍ CENA – 160 KČ