KRÉMOVÁ BRAMBORAČKA

 

SUROVINY

5 brambor

na ozdobu cibulku jarní

100 ml smetany

dle chuti pepř,sůl

1 řapík libečku

1,5 kostky zeleninového vývaru 

2 lžíce másla

30 g hlívy ústřičné

1 cibule

na ozdobu majoránku 

 

POSTUP

Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli. K ní přidáme brambory a houby. Zalijeme 1,5 l vody, vložíme kostky zeleninového vývaru a libeček. Osolíme a opepříme, necháme vařit 15–20 minut.Ke konci vaření rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem. Polévku na talíři ozdobíme kroužky z čerstvé cibulové natě a čerstvou majoránkou.

TIP - Pokud někdo momentálně nemá příležitost nasbírat si houby v lese, je tato polévka výborná také s hlívou ústřičnou. Vylepšit ji můžeme například přidáním kořenové zeleniny.

DOBA PŘÍPRAVY - 30 minut

POČET PORCÍ - 6

ORIENTAČNÍ CENA - 55 KČ