KRÉMOVÁ BRAMBORAČKA
SUROVINY
5 brambor
na ozdobu cibulku jarní
100 ml smetany
dle chuti pepř,sůl
1 řapík libečku
1,5 kostky zeleninového vývaru
2 lžíce másla
30 g hlívy ústřičné
1 cibule
na ozdobu majoránku
POSTUP
Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli. K ní přidáme brambory a houby. Zalijeme 1,5 l vody, vložíme kostky zeleninového vývaru a libeček. Osolíme a opepříme, necháme vařit 15–20 minut.Ke konci vaření rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem. Polévku na talíři ozdobíme kroužky z čerstvé cibulové natě a čerstvou majoránkou.
TIP - Pokud někdo momentálně nemá příležitost nasbírat si houby v lese, je tato polévka výborná také s hlívou ústřičnou. Vylepšit ji můžeme například přidáním kořenové zeleniny.
DOBA PŘÍPRAVY - 30 minut
POČET PORCÍ - 6
ORIENTAČNÍ CENA - 55 KČ