VEJCE V RAJČATECH

 

SUROVINY

8 rajčat

špetka soli,pepře

3 lžíce olivového oleje

hrst bazalky

8 vajec

2 jarní cibulky

 

POSTUP

Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu.

Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou. Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.

Vložíme ji do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.

TIP - K přípravě použij i již mírně změklá rajčata. Pro obměnu vajíčka rozšlehej a přidej k nim najemno nakrájenou šunku. Jindy před koncem posypej strouhaným sýrem. Vydlabané vnitřky rajčat přidej do rajčatového salátu.

DOBA PŘÍPRAVY - 40 minut

POČET PORCÍ - 4

ORIENTAČNÍ CENA - 65 KČ