VEJCE V RAJČATECH
SUROVINY
8 rajčat
špetka soli,pepře
3 lžíce olivového oleje
hrst bazalky
8 vajec
2 jarní cibulky
POSTUP
Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu.
Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou. Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.
Vložíme ji do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.
TIP - K přípravě použij i již mírně změklá rajčata. Pro obměnu vajíčka rozšlehej a přidej k nim najemno nakrájenou šunku. Jindy před koncem posypej strouhaným sýrem. Vydlabané vnitřky rajčat přidej do rajčatového salátu.
DOBA PŘÍPRAVY - 40 minut
POČET PORCÍ - 4
ORIENTAČNÍ CENA - 65 KČ