MÍCHANÝ SVĚŽÍ SALÁT

 

SUROVINY

1 okurka

svazek ředkviček

1 lžička hořčice

sůl

1 lžíce cukru moučka

3 lžíce oleje

2 jablka

1 lžíce octa

pepř

1 mrkev

1 hlávkový salát

 

POSTUP

Zeleninu nejprve opláchneme ve studené vodě. Listy salátu pokrájíme na malé kousky. Dále nakrájíme okurku, rajče a ředkvičky. Škrabkou okrájíme mrkev a nastrouháme ji na hrubším struhadle. Jako poslední nakrájíme na kostičky oloupané jablko, které hned zakápneme octem, aby nezhnědlo. Připravíme si nálev. Moučkový cukr rozšleháme s olejem, přidáme ocet a hořčici, nakonec dochutíme solí a pepřem. Doplníme vodou a nálevem přelijeme salát, který pečlivě promícháme. Necháme chvíli vychladit a můžeme podávat například jako lehkou večeři s opečeným toastovým chlebem. 

DOBA PŘÍPRAVY – 20 minut

POČET PORCÍ – 3

ORIENTAČNÍ CENA – 25 KČ