MÍCHANÝ SVĚŽÍ SALÁT
SUROVINY
1 okurka
svazek ředkviček
1 lžička hořčice
sůl
1 lžíce cukru moučka
3 lžíce oleje
2 jablka
1 lžíce octa
pepř
1 mrkev
1 hlávkový salát
POSTUP
Zeleninu nejprve opláchneme ve studené vodě. Listy salátu pokrájíme na malé kousky. Dále nakrájíme okurku, rajče a ředkvičky. Škrabkou okrájíme mrkev a nastrouháme ji na hrubším struhadle. Jako poslední nakrájíme na kostičky oloupané jablko, které hned zakápneme octem, aby nezhnědlo. Připravíme si nálev. Moučkový cukr rozšleháme s olejem, přidáme ocet a hořčici, nakonec dochutíme solí a pepřem. Doplníme vodou a nálevem přelijeme salát, který pečlivě promícháme. Necháme chvíli vychladit a můžeme podávat například jako lehkou večeři s opečeným toastovým chlebem.
DOBA PŘÍPRAVY – 20 minut
POČET PORCÍ – 3
ORIENTAČNÍ CENA – 25 KČ