BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
SUROVINY
0,5 dl rumu
1 sáček kandovaného ovoce
2 lžičky sody
1,5 hrnku rozinek
2 lžičky skořice
1 lžička soli
3 hrnky mouky hladké
3 hrnky strouhané mrkve
1,5 hrnku cukru krupice
3 vejce
1,5 hrnku olej
1,5 hrnku mletých ořechů
POSTUP
Mrkev očistíme a nastrouháme na tenké nudličky.V míse ušleháme cukr s vejci a olejem. Prosátou mouku a sodu přisypeme do našlehané směsi a nakonec přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.Směs dáme do vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku nebo formy na srnčí hřbet a pečeme asi 40–45 minut. Vychladlý biskupský chlebíček nakrájíme a ozdobíme šlehačkou.
DOBA PŘÍPRAVY - 120 minut
POČET PORCÍ - 6
ORIENTAČNÍ CENA - 70 KČ