BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

 

SUROVINY

0,5 dl rumu

1 sáček kandovaného ovoce

2 lžičky sody

1,5 hrnku rozinek

2 lžičky skořice

1 lžička soli

3 hrnky mouky hladké

3 hrnky strouhané mrkve

1,5 hrnku cukru krupice

3 vejce

1,5 hrnku olej

1,5 hrnku mletých ořechů 

 

POSTUP

Mrkev očistíme a nastrouháme na tenké nudličky.V míse ušleháme cukr s vej­ci a olejem. Prosátou mouku a sodu přisypeme do našlehané smě­si a nakonec přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.Směs dáme do vymazaného a kokosem vysypaného pe­káčku nebo formy na srnčí hřbet a pečeme asi 40–45 minut. Vychladlý biskupský chlebíček nakrájíme a ozdobíme šlehačkou.

DOBA PŘÍPRAVY - 120 minut

POČET PORCÍ - 6

ORIENTAČNÍ CENA - 70 KČ