BROSKVOVÉ KNEDLÍKY
SUROVINY
2 tvrdé tvarohy
100 g másla
lžička soli
250 ml mléka
20 g droždí
1vejce
1/2 kg mouky polohrubé
1 lžička cukru krupice
ovocný broskvový kompot
POSTUP
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak rozklepneme vejce a vypracujeme hnětačem tužší těsto. Těsto poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1–1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku. Nožem nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm velké.Do každého čtverečku zabalíme pokrájené ovoce. Knedlíky necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout a poté je zava-říme ve vroucí vodě 6–7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou, aby se nesrazily. Hotové knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem.
DOBA PŘÍPRAVY - 120 minut
POČET PORCÍ - 8
ORIENTAČNÍ CENA - 60 KČ