OŘECHOVEC
SUROVINY
na těsto -
250 g mouky hladké
2 bílky
1prášek do pečiva
2 žloutky
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
250 g cukru moučka
250 g ořechů (vlašské mleté)
na polevu -
3 lžíce mléka
300 g cukru moučka
3 lžíce citronové šťávy
dle potřeby rybízové marmeláda
POSTUP
Z bílků ušleháme sníh. Cukr smícháme se žloutky, přidáme olej, mleté ořechy, prášek do pečiva a mouku. Přilijeme mléko a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 40 minut. Vychladlý ořechovec potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.
TIP - Těsto je třeba pomazat horkou polevou hned, aby se dobře roztírala. Vytvoří tak pěknou krustičku.
DOBA PŘÍPRAVY - 60 minut
POČET PORCÍ - 20
ORIENTAČNÍ CENA - 80 KČ