OŘECHOVEC

  

SUROVINY

na těsto -

250 g mouky hladké

2 bílky

1prášek do pečiva

2 žloutky

1/2 hrnku mléka

1/2 hrnku oleje

250 g cukru moučka

250 g ořechů (vlašské mleté)

na polevu -

3 lžíce mléka

300 g cukru moučka

3 lžíce citronové šťávy

dle potřeby rybízové marmeláda

 

POSTUP

Z bílků ušleháme sníh. Cukr smícháme se žloutky, přidáme olej, mleté ořechy, prášek do pečiva a mouku. Přilijeme mléko a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 40 minut. Vychladlý ořechovec potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.
TIP - Těsto je třeba pomazat horkou polevou hned, aby se dobře roztírala. Vytvoří tak pěknou krustičku.

DOBA PŘÍPRAVY - 60 minut

POČET PORCÍ - 20

ORIENTAČNÍ CENA - 80 KČ